Salam Perkenalan!

Monday, April 27, 2009

Puteri... bangkitlah dari kelayuanmu. Ingatlah, tangan yang menghayun buaian telah melahirkan dan melatih ribuan pejuang handalan yang telah berjaya menggegarkan dunia. Ayuh bersamaku!

4 comments:

Srikandi Wagu May 28, 2009 at 11:48 AM  

Selamat Datang Ke Alam Blogging. Teruskan...

Puteri KM May 28, 2009 at 10:45 PM  

Srikandi Wagu,
Selamat datang ke alam blogging, relaksasi minda. Perjuangan mesti kita terussssskan...
TK.

Unknown June 19, 2009 at 4:42 PM  

Salam....
Semoga Puteri Marudu terus memperkasakan UMNO terutamanya Pergerakan sayap bungsu Puteri UMNO

Puteri KM June 20, 2009 at 11:58 PM  

Rini,
Salam Perjuangan. TK sbb sudi melawat blog ini. Ayuh bersama-sama memperkasakan perjuangan parti kita. Puteri UMNO sayap bungsu dan telah diberi pengiktirafan dinihari. Ayuh!

INFO PUTERI 1

Penubuhan Putri UMNO dipersetujui secara prinsip oleh Majlis Kerja Tertinggi (MKT) parti pada 10 Julai 2000 bertujuan untuk menarik lebih ramai golongan wanita muda menyertai UMNO. Bagaimanapun tarikh 16 Oktober 2000 mencatat satu lagi sejarah bagi UMNO kerana Majlis Kerja Tertinggi bersetuju secara rasmi menubuhkan Puteri UMNO – satu lagi gerakan penting dalam parti.

INFO PUTERI 2

Dekad 90-an menyaksikan lebih ramai kumpulan wanita meminta untuk perubahan polisi dan tindakan pada peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Di Malaysia Manifesto Wanita telah dilancarkan pada 1990, iaitu sebelum pilihanraya umum dengan tujuan untuk mendapatkan komitmen semua parti politik bagi mempertingkatkan taraf wanita di dalam arena kerja, undang-undang, keganasan terhadap wanita, pembangunan , kesihatan, korupsi dan hak-hak manusia. Beberapa kumpulan wanita di Malaysia telah menghasilkan “Agenda 11-Perkara” semasa Forum Badan Bukan Kerajaan Berkenaan wanita di Beijing. Ia kemudiannya disampaikan kepada kerajaan Malaysia.

INFO PUTERI 3

Perkembangan politik semasa di Malaysia telah memberikan dorongan dan kepentingan untuk menguatkan penglibatan wanita di dalam budaya, ekonomi dan politik. Oleh itu, agenda wanita untuk perubahan mencerminkan komitmen Puteri UMNO bagi memperolehi kesamarataan jantina dalam pembangunan.

  © Puteri UMNO P168 Kota Marudu by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP