CADANGAN PROJEK PEMBANGUNAN RM500 JUTA BAG KOTA MARUDU BAWAH RMK-10

Tuesday, December 8, 2009

KOTA MARUDU : Jawantankuasa Pembangunan dan Tindakan Daerah Kota Marudu, telah mengenal pasti beberapa cadangan projek pembangunan Daerah Kota Marudu di bawah RMK-10 akan diserahkan kepada Kerajaan Negeri untuk dipertimbangkan. Antara projek kemudahan awam dan infrastruktur asas seperti, pelan Mitigasi banjir bernilai RM200juta, kerana bencana banjir merupakan masalah utama di Kota Marudu. Infrasturktur lain yang diperlukan ialah pembinaan SMK Bandau, SMK Langkon dan SMK Marak Parak. Jalanraya berkembar pekan Kota Marudu, Pembinaan Jalan Samparita penghubung kepada 10buah kampung di kawasan Sungai Magandai, Kompleks Sukan, Kolej komuniti,ibu pejabat polis daerah dan rumah orang tua...

By Bernama New Sabah Times 08/12/09

0 comments:

INFO PUTERI 1

Penubuhan Putri UMNO dipersetujui secara prinsip oleh Majlis Kerja Tertinggi (MKT) parti pada 10 Julai 2000 bertujuan untuk menarik lebih ramai golongan wanita muda menyertai UMNO. Bagaimanapun tarikh 16 Oktober 2000 mencatat satu lagi sejarah bagi UMNO kerana Majlis Kerja Tertinggi bersetuju secara rasmi menubuhkan Puteri UMNO – satu lagi gerakan penting dalam parti.

INFO PUTERI 2

Dekad 90-an menyaksikan lebih ramai kumpulan wanita meminta untuk perubahan polisi dan tindakan pada peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Di Malaysia Manifesto Wanita telah dilancarkan pada 1990, iaitu sebelum pilihanraya umum dengan tujuan untuk mendapatkan komitmen semua parti politik bagi mempertingkatkan taraf wanita di dalam arena kerja, undang-undang, keganasan terhadap wanita, pembangunan , kesihatan, korupsi dan hak-hak manusia. Beberapa kumpulan wanita di Malaysia telah menghasilkan “Agenda 11-Perkara” semasa Forum Badan Bukan Kerajaan Berkenaan wanita di Beijing. Ia kemudiannya disampaikan kepada kerajaan Malaysia.

INFO PUTERI 3

Perkembangan politik semasa di Malaysia telah memberikan dorongan dan kepentingan untuk menguatkan penglibatan wanita di dalam budaya, ekonomi dan politik. Oleh itu, agenda wanita untuk perubahan mencerminkan komitmen Puteri UMNO bagi memperolehi kesamarataan jantina dalam pembangunan.

  © Puteri UMNO P168 Kota Marudu by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP